Fudo Terasz

MITO PONYVÁS PERGOLA

Cikkszám: FUDO-MITO

A MITO alumínium pergola azok számára készült, akik a klasszikus vonalakat kedvelik, de emellett fontos számukra a gondos tervezés és az ellenálló alapanyagok használata. Egyedülálló megoldás a stílusos és modern kültéri életvitelhez. Nem szabályos falsíkoknál is alkalmazható a tető túllógatásával. 

MŰSZAKI RAJZOK

TOVÁBBI JELLEMZŐK

A TECNIC pergolákat 5000 nyitási/zárási ciklusban, 100 kg-os terheléssel, 15 év használatra tesztelik! 
A széltesztet pedig a Pininfarina szélcsatornájában végezték el, ahol a Ferrarikat is tesztelik! 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

A LED világítás lehetővé teszi a lenyűgöző környezet kialakítását esténként is, a különböző színek és a tetszőleges fényerősség kiválasztásával. A LED-es lámpák a vázszerkezet csatornaprofiljaiba integrálhatók, körben, vagy csak 1-1 oldalon. PVC ponyvás pergolák esetében a gerendaprofilokba is integrálható LED világítás. A lámpák színe és fényereje távvezérlő segítségével állítható. 

Kétféle szalag közül lehet választani: 

 1. RGB és fehér – változtatható színű LED szalag, amely tartalmaz fehér színű LED-et is, hogy valós fehér színt is lehessen választani. 
 2. Fehér LED szalag – csak fehér színű LED-ekből áll, jóval nagyobb a fényereje mint a színes LED szalagnak


Paraméterek: 

 • RGB és fehér LED: 24 volt, IP 55, 420 lumen/m 14,4 W/m
 • Csak fehér LED: 24 volt IP 65, 1050 lumen/m 9,6 W/m színhőmérséklet: 3 200- 3 300 Kelvin

 

Az alumínium lamellás pergolák esetében az esti komfort tovább növelhető a lamellákba integrálható LED spot világítással. A lámpák együtt fordulnak a lamellákkal! A lámpák helyét és darabszámát tetszés szerint előre meg kell határoznunk, fényerejük változtatható. Csak fehér színben elérhetők! Esőérzékelő használata kötelező! 

 

Paraméterek: Vízálló fehér LED spot: 24 volt IP 54, 380 lumen/izzó, 4,6 W, 36°-os világítási szög, színhőmérséklet: 3 000 Kelvin 

A SET egy olyan padló fogadására alkalmas alumínium szerkezet, amely a Pratic valamennyi pergolájához tökéletesen illeszkedik. 
Akár a kert közepén is kialakítható vele önálló terasz, egyéb előkészítés nélkül. Kompenzálja a talaj lejtését, kialakítva így a megfelelő vízszintes felületet a pergola fogadására. A Megrendelőnek már csak a megfelelő Fa-, kő- vagy WPC teraszburkolat kiválasztása marad a feladata. 
Hangulatosábbá tehető a padlózat körbefutó keret profiljába elhelyezhető LED világítással.  
Az oldalüvegezés sínje a padlózatba süllyeszthető növelve így az esztétikumot és a kényelmet, hiszen nem kell küszöböt átlépni. továbbá a csúszó üvegfalak beépítése A Slide Glass az emelvénybe integrálható a sínek speciális tartókereteinek köszönhetően, amelyeket ezért a padlóval egy szintben kell felszerelni.

Jellemzők: 

 • Alumínium szerkezet, az NTC 2018-as jogszabályoknak megfelelően tervezvet és a Pratic pergolákkal teljesen integrált platform
 • Moduláris rendszer, amely emelőkkel kompenzálja a magasságkülönbségeket
 • Kompatibilitás a legtöbb elterjedt padlótípussal (fa, előfényezett, kerámia…), max. 5,5 cm, beleértve az esetleges lécet is
 • Tartókeret a Slide Glass sínekhez a padlóval egy szintben
 • RGB vagy fehér LED-vonal platformprofilokba integrálva
 • Szerkezeti kalkulációval igazolt szélállóság 
 • Az oszlopprofilok vízelvezetése a járható burkolat alá kerül elhelyezésre.

 

A Raso az egyetlen függőleges árnyékoló, amely bizonyos típusú pergolák szerkezetébe integrálható, így gyakorlatilag annak részévé válik. Az átlátszó, mikroperforált anyagoknak köszönhetően biztosítja a kívánt fényvédelmet. Zárt állapotban teljesen eltűnik a vázszerkezetben. 

Jellemzők: 

 • Vastag, extrudált alumínium profilok, rozsdamentes alkatrészek
 • A szerelőfedél kívülről nyitható, ezáltal könnyen szerelhető 
 • Zip-záras szövet, amely megakadályozza, hogy a szél kitépje az anyagot sínből 
 • kiegészítő profilok, melyek teljesen eltakarják a vezetősínt 
 • távvezérlővel működtethető 
 • anyaga lehet Screen, Soltis 86 vagy Soltis 92 napháló 
 • maximum szélesség: 600 cm. Maximum magasság: 300


Az Opera, Brera P, a Nomo, a Fusion és a Meta pergolákba integrálható. 

Technikai rajzok: 

 

Az oldalüvegezés tökéletes védelmet nyújt a szél és az eső ellen. A pergola alatti tér így otthona kényelmes helyévé válik egész évben. Az üvegezett teraszbeépítés lehetőséget ad arra, hogy még több időt tölthessen a teraszán. Opcionálisan zárral ellátott ajtóval is rendelhető így kerti bútorai nemcsak az időjárástól lesznek védve. 
Bioklimatikus pergolával kombinálva megfelelő védelmet nyújt a hó és jég ellen, a beépíthető árnyékolók gondoskodnak a megfelelő klímáról, így egy teljesen védett, plusz helyiséget kaphat. 

Típusok: 

 • A Slide Glass 60 sínen csúszó edzett üveglapok rendszere. Nincs keret és nincsenek látható csavarok, ennek köszönhető az elegáns és minimalista megjelenés. Ezzel a rendszerrel világos, esőtől és széltől védett tereket alakíthatunk ki. A polikarbonátból készült átlátszó tömítések víz- és szélállóak, és a panelek között helyezkednek el, így garantálják a védelmet anélkül, hogy eltakarnák a kilátást. Az üveglapok zárására számos megoldás létezik, melyek egyben funkcionálisak és esztétikusak.
 • A Fix Glass edzett üveg megvéd az időjárás viszontagságaitól és a kíváncsi tekintetektől, amennyiben reflexiós üveget alkalmazunk. A panelek között található polikarbonát tömítések védik a szerkezetet a vízszivárgástól, miközben megőrzik az átlátszó és letisztult megjelenést.
 • A Door Glass edzett üvegajtó kifinomult dizájnnal rendelkezik a keret nélküli kivitelnek és a rejtett csavaroknak köszönhetően. Létezik egyszárnyú és kétszárnyú megoldás, illetve választható fix oldal- és felülvilágítóval.